vrijdag 7 mei 2010

Dinsdag 4 mei

Vanmorgen supervroeg uit de veren voor de allerlaatste les in EFA. Om 7u30 stonden we klaar voor de quiz in het eerste jaar. Deze klas was iets minder aangenaam, een wildere maar ook leuke les.
Daarna gingen we onze evaluatiepapieren vragen bij de directeur en de lerares Antonia. Ze hadden nog enkele vragen en we hielpen enkele zinnen uit te leggen. Niet alleen de Braziliaanse leerlingen doen er lang over om iets op te schrijven, ook zij deden er twee uren over om de twee bladzijden in te vullen. Maar we waren heel blij met het mooie resultaat. Ter informatie hadden we ook onze opdrachten voor het portfolio eens opgeschreven en aan hen gegeven. Door een klein misverstandje dachten ze dat dit ook van hen verwacht werd. We kregen dus als kers op de taart nog een mooi boekje waar de volledige werking van de school in het Portugees beschreven staat. De directeur vroeg nog aan Sien of ze haar fototoestel bij haar had. Jammergenoeg konden we dat laatste moment niet op foto vastleggen, maar we kunnen vertellen dat het een heel warm afscheid was.
's Middags werden we uitgenodigd bij de zusters om bonen op Bahiaanse wijze te gaan eten. We hebben daar echt superlekker en veel gegeten, daarom moesten we eerst even zonnekloppen voor we aan de grote kuis begonnen. Maar 's namiddags konden we er niet meer onderuit: de laatste spullen moesten in de valies gepropt worden en het laatste stof moest met water weggespoeld worden.
's Avonds nog even op taart bij onze buurvrouw, we werden onderworpen aan een klein kruisverhoor en verplicht tot een korte reflectie van de voorbije drie maanden. Maar met een gerust hart konden we de laatste nacht beginnen, we hebben hier een mooie ervaring meegemaakt voor onszelf en ook hier zullen ze van de 'Belgas' nog lang 'lembranças' hebben!
Morgenvroeg vertrekken we naar Mundo Novo waar we drie dagen het werk van Padre Frans Verhelle zullen meemaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie. Die wordt zo snel mogelijk gepubliceerd.
Obrigado pela sua resposta. Que é publicado o mais rapidamente possível.